Hva Er Trichomoniasis

Innholdsfortegnelse:

Video: Hva Er Trichomoniasis

Video: Hva Er Trichomoniasis
Video: trichomonas vaginitis 2024, Mars
Hva Er Trichomoniasis
Hva Er Trichomoniasis
Anonim

Trichomoniasis eller trichomoniasis er en seksuelt overført sykdom. Trichomoniasis er den vanligste sykdommen over hele verden. Cirka 150-180 millioner mennesker blir syke i løpet av et år.

Hva forårsaker trichomoniasis?

Årsaken til denne seksuelt overførbare sykdommen er parasitten Trichomonas vaginalis, som utvikler seg i et oksygenfritt miljø. Denne organismen beveger seg gjennom roterende bevegelser, og dette gjør det enkelt å diagnostisere.

Hvordan kan vi bli smittet?

Den vanligste måten er gjennom samleie med en bærer. Det er mulig å bli smittet av ting, men dette skjer ekstremt sjelden og oftere hos kvinner. Moren vil sannsynligvis smitte sin nyfødte baby.

Hva er symptomene på trichomoniasis?

Symptomer hos menn er nesten fraværende, noe som gjør overføringen av sykdommen til partneren enda enklere. Hos menn påvirker trichomoniasis hovedsakelig urinlederen, men hvis du ikke tar hensyn til sykdommen eller ikke vet at du er en bærer fordi du ikke har noen symptomer, kan du skade epididymis eller prostata.

Gynekologisk undersøkelse
Gynekologisk undersøkelse

I motsetning til menn har kvinner symptomer, og bare om lag 10% av dem får ingen indikasjoner på at noe er galt. Trichomoniasis påvirker oftest urinleder, livmorhals og skjede.

Når skjeden er påvirket, har den følgende symptomer - sterk sekresjon, ubehag, kløe, en veldig skarp ubehagelig lukt, til og med smerte under samleie, samt blødning under eller etter den.

Hvis urinlederen påvirkes, er det vanligste problemet å brenne når man urinerer.

Hvis trichomoniasis er på livmorhalsen, er det små sår på det - takket være dem vil gynekologen finne ut hva du er lei av. Hvis det ikke behandles, kan det være mange komplikasjoner for både kvinner og menn.

Hvordan behandler trichomoniasis og skaper vi immunitet mot sykdommen?

Når trichomoniasis blir funnet, blir begge partnere behandlet - vanligvis med medisiner. Dessverre bygger denne sykdommen ikke immunitet i kroppen vår.

Anbefalt: