Hvordan Håndtere Mental Trakassering

Video: Hvordan Håndtere Mental Trakassering

Video: Hvordan Håndtere Mental Trakassering
Video: Hvorfor mobber man? Og hvordan stopper man mobning i skolen? Få gode råd af Red Barnet | Call me 2024, Mars
Hvordan Håndtere Mental Trakassering
Hvordan Håndtere Mental Trakassering
Anonim

Mental trakassering er noe mange menn og kvinner møter i hverdagen. Enten det er et forhold i ekteskap, samfunn eller arbeid, må evnen til å takle emosjonelt overgrep læres av alle.

Det første trinnet i kampen mot mental vold er å lære å legge merke til tegnene. Hvis du ikke er klar over emosjonelt misbruk, kan du ikke stoppe det. Det første tegn på følelsesmessig misbruk kan være bare den ubehagelige følelsen av at den andres oppførsel ikke er riktig og gjør vondt for deg.

Bare en klar og nøktern egenvurdering av følelsene dine om forholdet til andre kan fortelle deg at du er et offer for mobbing. Dette er begynnelsen på veien du må ta for å takle den.

Hvordan håndtere mental trakassering
Hvordan håndtere mental trakassering

Kort sagt, i psykologisk trakassering vil den ene parten prøve å kontrollere og dominere den andre parten ved hjelp av ondsinnede teknikker. Det er en maktubalanse i voldelige forhold, der overgriperen har all makt og offeret føler at han ikke har det.

Imidlertid har ofre makten i denne situasjonen til å stoppe emosjonell vold, men det kan være vanskelig.

Under ingen omstendigheter bør du prøve å bli vant til mental trakassering. Hvis du føler det galt, så vær det. Ikke gi unnskyldninger for å leve med det.

Overgripere stopper ikke mental trakassering alene. Alt avhenger av ofrene og menneskene rundt dem som hjelper til med å stoppe det emosjonelle overgrepet.

Hvordan håndtere mental trakassering
Hvordan håndtere mental trakassering

Selv om offeret kan føle seg beseiret av den emosjonelle overgriperen og tror at han ikke er noe uten ham, kan hun stå opp, motsette seg ham og utøve sin egen kraft.

Å stoppe emosjonell vold krever mot. Få kontrollen over situasjonen igjen ved å handle trygt og se personen som trakasserer deg i øynene.

Snakk med en rolig, klar stemme og si at du ikke liker overgriperens holdning og vil at han skal behandle deg med verdighet og respekt. For ofte er overgripere psykisk svake og usikre mennesker. Direkte tale fra et sted de ikke forventet kan hjelpe dem å innse at de gjør noe galt.

Ikke vær emosjonell. Være trygg. Vit at alt er opp til deg, og hvis du ikke tar livet ditt i egne hender, vil noen andre gjøre det og begynne å kjøre det.

Hvordan håndtere mental trakassering
Hvordan håndtere mental trakassering

I tilfeller av alvorlig mental trakassering, har du kanskje ikke noe annet valg enn å forlate forholdet. Følelsesmessige overgripere kan bare endre seg i den grad deres oppførsel ikke pleier å bli inngrodd. Hvis overgriperen ikke vil endre eller få hjelp, er det på tide å tenke selv. Ingen fortjener å bli trakassert. Det er alltid muligheter for et bedre liv.

Sørg for å kontakte politi hvis du føler at du eller noen andre er i fare når som helst.

Anbefalt: