Hva Og Hvor Mye Skal Herermenyen Inneholde

Video: Hva Og Hvor Mye Skal Herermenyen Inneholde

Video: Hva Og Hvor Mye Skal Herermenyen Inneholde
Video: Армянская народная песня -Sareri Hovin Mernem 2024, Mars
Hva Og Hvor Mye Skal Herermenyen Inneholde
Hva Og Hvor Mye Skal Herermenyen Inneholde
Anonim

Menn har forskjellige daglige ernæringsbehov enn kvinner. De er forbundet med et større behov for kalorier, proteiner, vitaminer og antioksidanter, som den mannlige kroppen trenger for å takle økt energibehov.

Av denne grunn er det viktig hvilken mat som tas og hvor mye av den som gir de nødvendige næringsstoffene.

5 måltider om dagen med mer frokostblandinger, fisk, kylling og mindre rødt, samt fettfattige meieriprodukter anbefales.

Fiber for dagen er god til å ligne et gjennomsnitt på 30 gram. De er nyttige fordi de regulerer peristaltikk i tarmen og opprettholder optimale kolesterolnivåer i blodet.

Proteiner
Proteiner

Nødvendige mengder fiber kan oppnås ved inntak av fullkornsbrød, ettersom to skiver av det gir 4 gram. Et alternativ er frokost med müsli, hvorav 40 gram tilsvarer 3 gram fiber. Og hvis en liten fikon blir tilsatt dem, får man 50% av dem for dagen.

Protein er ekstremt viktig for menneskers helse. For menn er de veldig verdifulle - de støtter utviklingen av muskler. Stol på en 100 gram kyllingbiff (forsyner 22,2 gram protein), egg (2 egg tilsvarer 13,4 g protein) eller tunfisk. De optimale daglige behovene er i gjennomsnitt 60 gram.

Frukt og grønnsaker bør også være en integrert del av den daglige menyen. Tomater og vannmeloner er for eksempel en ekstremt verdifull kilde til lykopen (en kraftig antioksidant som gir frukt rød farge), som beskytter mot prostatakreft.

Vitaminer er nødvendig for at organer og systemer i kroppen skal fungere. Forbruk av appelsiner, kiwier, paprika og andre leverer de nødvendige mengdene.

Dermed beskytter vitamin E mot hjertesykdom, hjerneslag. Det er nødvendig for menn fordi det reduserer risikoen for å utvikle ondartede sykdommer i prostata, så vel som Alzheimers sykdom. De finnes i solsikkefrø, olje og makrell. Bare 2 ss. fra frøene levere 11 mg. av de nødvendige 14 mg for dagen.

Meny for menn
Meny for menn

Menn trenger også tilstrekkelige mengder selen. Og de leveres med bare noen få peanøtter om dagen eller med eggfrokost. Kalium regulerer i sin tur blodtrykket. Cirka 2000 mg er nødvendig for dagen, og de oppnås ved inntak av 2 epler, 100 gram poteter eller en banan.

Sink øker immuniteten, og behovene kan dekkes med en 150 gram biff. Det er viktig at maten er variert og balansert for at kroppen skal være sunn.

Anbefalt: