Årsaker Til Reduserte Lipidnivåer

Video: Årsaker Til Reduserte Lipidnivåer

Video: Årsaker Til Reduserte Lipidnivåer
Video: Hypertriglyceridemia- causes, symptoms, diagnosis, treatment, pathology 2024, Mars
Årsaker Til Reduserte Lipidnivåer
Årsaker Til Reduserte Lipidnivåer
Anonim

Lipider er fett i blodet, og når de binder seg til proteiner, kalles de lipoproteiner. Sistnevnte gir energi til kroppen.

Vi kjenner til tre typer lipoproteiner. Dette er høyt tetthet eller såkalt godt kolesterol - HDL kolesterol, lav tetthet lipoprotein - LDL dårlig kolesterol, og veldig lav tetthet lipoprotein, som inneholder mer fett og mindre protein (VLDL).

Hvert levende vesen trenger fett i den daglige menyen for å forsyne kroppen med såkalte essensielle fettsyrer. De er nødvendige for at hjernen fungerer som den skal, for blodpropp og forebygging av betennelse.

Fett hos mennesker er avgjørende for absorpsjon og bruk av vitaminer som tas med mat - vitamin A, D, E og K. Og kolesterol er igjen involvert i å bygge hver celle i kroppen. Også involvert i produksjonen av hormoner.

Blant de essensielle fettsyrene som trengs for å opprettholde kroppens helse, er linolensyre - alfa linolensyre og linolsyre. Alfa linolensyre tilhører gruppen omega-3 fettsyrer, og linolsyre - til omega-6 fettsyrer.

Lipider
Lipider

Tilstanden, preget av lave nivåer av lipider i blodet, er også kjent som hypolipidemia og kan føre til alvorlige helseproblemer.

Hypolipidemia forekommer vanligvis i tilfeller av genetiske abnormiteter i den såkalte primære hypolipidemia. Imidlertid er det mulig å utvikle en sekundær form av sykdommen. Dette skjer som et resultat av underernæring, dårlig absorpsjon av næringsstoffer, kronisk infeksjon, hypertyreose, samt ondartede blodsykdommer.

Problemene som følge av redusert mengde lipider i blodet er mangel på vitamin E. Som et resultat oppstår nerveskade, retinal degenerasjon.

Hypolipidemia hos spedbarn er også en farlig tilstand som skader nervene i kroppen og fører til en generell manglende evne til å utvikle seg normalt.

Anbefalt: