Ormer Hos Barn

Video: Ormer Hos Barn

Video: Ormer Hos Barn
Video: ВЛОГ СУПЕР ОТДЫХ В KNOKKE С СЕМЬЁЙ 2024, Mars
Ormer Hos Barn
Ormer Hos Barn
Anonim

Ormer er en sykdom som er typisk for barndommen. Dette på grunn av de ikke så veletablerte hygieniske vanene, samt den tette kontakten mellom barna i barnehagene.

Ormene er også kjent som pinworms og roundworms. Disse parasittene lever i tynntarmen hos mennesker og forårsaker forstyrrelser i hele kroppen. De ser ut som ormer som stadig formerer seg og mates i kroppen, noe som fører til konstant vekttap.

De lever i tynntarmen hos mennesker, men kan også spre seg til andre vitale organer, som lunger og lever. Med rettidig behandling løses problemet med ormer raskt og enkelt.

Det skal bemerkes at problemet med ormer ikke er skammelig, da det kan skje med hvem som helst, i alle aldre. Selvfølgelig er de mest typiske for barn, som barnas store ormer også kalles ascaris. De kommer inn i kroppen i form av egg.

De overføres av dårlig hygiene, skitne hender eller skitne frukter og grønnsaker. Disse eggene frigjør larver som gjennomborer tarmslimhinnen. Derfra går de inn i lymfestrømmen og går inn i blodet.

Symptomene på ormer er forskjellige, avhengig av sykdomsstadiet. Først begynner de å indikere de berørte organene. Når larvene vandrer gjennom menneskekroppen, har pasienten allerede en svingende temperatur, forstørrede lymfeknuter, milt og lever, mild anemi, en signifikant økning i antall esofile celler i blodet, navlestrengsmerter og hudutslett.

I alvorlige tilfeller på dette stadiet kan epileptiforme anfall, alvorlig hodepine og tap av stemme oppstå. Det vanligste symptomet som viser at det er ormer, er endringer i kosthold og plutselig vekttap og med tung spising.

Gutt
Gutt

Når et familiemedlem blir syk med ormer, spesielt hvis det er et barn, gjennomgår hele familien profylaktisk behandling. Dette inkluderer å følge visse regler for å unngå nyinfeksjon. Her er de:

Bytt til et strengt kosthold, inkludert urteavkok for indre rensing av kroppen; negler må holdes rene; Vask hendene og neglene grundig etter bruk av toalettet og før hvert måltid; før du legger deg er anusen smurt med en beroligende salve;

Han sover med bomullshansker. Om kvelden kryper kvinnelige ormer ut og legger eggene i anusområdet. Dette forårsaker alvorlig kløe, og når de blir riper, hekker de under neglene, derfra faller de fra munnen til tarmene og syklusen gjentas. Hansker beskytter mot muligheten for at dette skjer; Sengetøy og hansker bør vaskes daglig ved maksimal temperatur.

Anbefalt: