Her Er De Helsemessige Fordelene Med Omega-3 Fettsyrer

Innholdsfortegnelse:

Video: Her Er De Helsemessige Fordelene Med Omega-3 Fettsyrer

Video: Her Er De Helsemessige Fordelene Med Omega-3 Fettsyrer
Video: TIPS PILIH MINYAK IKAN OMEGA-3 TERBAIK. HATI-HATI SUPAYA MINYAK IKAN OMEGA 3 KITA BUKAN SEMATA LEMAK 2024, Mars
Her Er De Helsemessige Fordelene Med Omega-3 Fettsyrer
Her Er De Helsemessige Fordelene Med Omega-3 Fettsyrer
Anonim

Det meste av forskningen fokuserte på gunstige omega-3 fettsyrer, fokuser på fordelene for hjertehelsen. Ifølge en ny studie kan det å spise fisk og andre kilder til fett gjøre mye mer.

De tre hovedformene av omega-3 fettsyrer er: Alpha-linolensyre, eikosapentaensyre og docosahexaensyre. De hjelper alle med å lindre betennelse og hjelper til med tette arterier. Forskere har imidlertid konkludert med at disse fettene kan forbedre hjernens funksjon akkurat nå!

Ved å konsumere fisk forsynes kroppen med den tredje formen av omega-3, nemlig dokosahexaensyre. Det er viktig for helsens helse og funksjon. Faktisk er denne syren ved hjernen og utgjør 30% av den. Stimulerer hjerneaktivitet hos spedbarn og hjelper til med å redusere kognitiv svikt hos eldre.

Et team av eksperter hevder at inntak av 1, 16 gram syre per dag, som tilsvarer 2-3 porsjoner fisk per uke i 6 måneder, kan forbedre eldres hukommelse og psykiske helse.

Spesielt hos kvinner sees den største utviklingen i økningen i antall bilder eller ord de kan huske. Når det gjelder menn, er deres største forbedring sett i arbeidsminnet - oppgaveytelse og annen effektivitet på jobben.

Gjennom disse hukommelsesrelaterte studiene viser forskere hvor viktig denne syren er for hjernen til mennesker i alle aldre, fra den yngste til den eldste.

Fordelene med omega-3 fettsyrer er veldig mange. Blant dem er betydelig synforbedring og hudforyngelse.

Kilder til omega-3 fettsyrer

Kilder til omega-3
Kilder til omega-3

Disse viktige stoffene for kroppen er i tillegg hentet fra eksterne kilder - mat, siden kroppen ikke kan produsere nok. De finnes i fet fisk som laks, tunfisk, sjøørret, steinbit, så vel som nøtter, melkeprodukter og olivenolje. Du kan også ta dem i form av kosttilskudd.

Anbefalt: