Sederolje - Fordeler Og Anvendelse

Innholdsfortegnelse:

Video: Sederolje - Fordeler Og Anvendelse

Video: Sederolje - Fordeler Og Anvendelse
Video: SPEIDEL - Generell forklaring og fordeler om fermenteringseggene 2024, Mars
Sederolje - Fordeler Og Anvendelse
Sederolje - Fordeler Og Anvendelse
Anonim

Sedervedolje er et stoff avledet fra nåler, blader, bark og frukt av sedertre. Det finnes mange varianter av sedertre som finnes over hele verden. Oljen kan ekstraheres ved hjelp av flere teknikker, inkludert dampdestillasjon, karbondioksydestillasjon og kaldpressing.

Fordeler med sedertreolje

Cedarolje og dets komponenter er analysert i mennesker og dyr for potensielle helse- og skjønnhetsfordeler. Komponentene som finnes i sedertreolje inkluderer sedertre, cedrol og thujopsen, og de har følgende egenskaper: antiseptisk, betennelsesdempende, krampeløsende, vanndrivende, insektdrepende og soppdrepende. Treet som oljen utvinnes fra bestemmer dets sammensetning, noe som kan påvirke nytten av oljen under spesifikke forhold. Her er flere detaljer fordelene og anvendelsene av sedertreolje:

Mot hårtap

Cedarolje for skallethet
Cedarolje for skallethet

Hårtap er en sykdom som får immunforsvaret til å angripe hårsekkene, noe som fører til hårtap. Cedarolje er en av de mange oljene som kan forbedre og gjenopprette hårveksten. Massering av hodebunnen med sedertreolje hjelper til med flassing og flass. Hvis du vil ha sunnere og tykkere hår, er det bare å tilsette fire til fem dråper olje i sjampoen eller hårbalsammen.

For sunn hud

Siden sedertreolje har betennelsesdempende og antimikrobielle egenskaper, hjelper det hudens gode tilstand. Tilsetning av sedertreolje i en anti-kviser-krem vil ytterligere forbedre effekten. Du kan også bruke den i en ansiktsmaske en eller to ganger i uken. Påfør på ansiktet, la stå i 20 minutter og skyll med lunkent vann. Sedertreolje kan også være nyttig for andre hudsykdommer som arr, sår og eksem.

I tilfelle angst

Cedarolje for depresjon
Cedarolje for depresjon

Ingrediensens cedrol i denne oljen har en sterk beroligende effekt på den generelle stemningen, og dette gjør den veldig nyttig i en tilstand av angst og reduserer stress.

I søvnløshet

Hvis du har søvnproblemer, legg ca 15 dråper olje på et håndkle og legg det under puten. Den beroligende treaktige duften vil raskt avlaste stress, og du vil sove fredelig.