Hva Du Skal Gjøre Med En Uregelmessig Og Forsinket Syklus

Innholdsfortegnelse:

Video: Hva Du Skal Gjøre Med En Uregelmessig Og Forsinket Syklus

Video: Hva Du Skal Gjøre Med En Uregelmessig Og Forsinket Syklus
Video: Скажите семь плюс один, результат удивит вас 2024, Mars
Hva Du Skal Gjøre Med En Uregelmessig Og Forsinket Syklus
Hva Du Skal Gjøre Med En Uregelmessig Og Forsinket Syklus
Anonim

Mange kvinner lider av forsinkede og uregelmessige perioder. Hva du skal gjøre hvis dette skjer med deg. Følg noen få enkle regler, og hvis du ikke har et veldig alvorlig helseproblem, kan du enkelt håndtere en uregelmessig syklus.

Følg en diett for å balansere hormoner

Et sunt kosthold rikt på fullkorn, frukt, grønnsaker, belgfrukter, nøtter, frø og fet fisk vil gi kroppen din de store mengdene næringsstoffer den trenger for å balansere hormoner og fremme regelmessigheten i syklusen din.

Viktigst, et sunt kosthold vil sikre at blodsukkernivået ditt er balansert. Ubalanse i blodsukker forårsaker ofte hormonelle problemer, som igjen forårsaker uregelmessige menstruasjonsperioder.

Ta multivitaminer og mineraler

Det meste av maten vi spiser i dag, inneholder lite vitaminer og mineraler. Daglig inntak av multivitaminer og mineraler, som inkluderer sink, vitamin C, betakaroten og vitamin E, vil være en god forsikringspolise for å sikre at kroppen din ikke mangler viktige vitaminer og mineraler den trenger for en sunn reproduksjonssyklus. Du kan også ta ekstra vitamin B6 og tilskudd av sink fordi studier viser at de forårsaker en uregelmessig syklus.

Essensielle fettsyrer

Laks
Laks

Forsikre deg om at du spiser rikelig med belgfrukter, nøtter, frø og fet fisk for å sikre at du får nok essensielle fettsyrer. De er viktige for hormonbalanse og regelmessig menstruasjon.

Oppretthold en sunn kroppsvekt

Studier har vist at kvinner som er undervektige eller overvektige har en uregelmessig syklus. Når en kvinne mister for mye vekt, blir reproduksjonssyklusen ofte utelukket.

Eksperter mener at dette bare er naturens måte å stoppe kvinnens evne til å bli gravid, fordi organene ikke har de fettreservene som trengs for å støtte graviditet og amming. Og det samme gjelder kvinner som tjener for mye. Overflødig fettvev øker østrogenproduksjonen, og dette kan forårsake uregelmessig menstruasjon.

Understreke

Stress er en velkjent hemmer av menstruasjonssyklusen. Hvis livet ditt er stressende, må du ta deg nok tid hver dag til å slappe av og koble av.

Sport
Sport

Øvelsene

Regelmessig og moderat trening i mindre enn 30 minutter om dagen kan bidra til å balansere hormoner og fremme syklusens regelmessighet. Stikkordet her er imidlertid at for mye eller for mye trening kan føre til at syklusen stopper eller blir uregelmessig.

Viktige næringsstoffer

Matvarer rik på fytoøstrogener, som soya, nøtter, frø og grønnsaker, kan bidra til å lindre kraftig blødning fordi de kan bidra til å kontrollere østrogen. Mat rik på vitamin A, B, C og sink, som frukt, grønnsaker, nøtter og frø, er også viktig for kraftig blødning, men det er spesielt viktig å sørge for at du får i deg nok jern.

Valnøtter
Valnøtter

Be legen din om å bekrefte om du er anemisk eller ikke. Essensielle fettsyrer kan også være en viktig måte å kontrollere kraftig blødning på, så å inkludere et omega-3-supplement hvis du ikke spiser veldig fet fisk, er veldig nyttig for regelmessigheten av syklusen din.

Kanel

Kinesiske urtemedisiner anbefaler ofte kanel for å opprettholde en regelmessig menstruasjonssyklus og stoppe kraftig blødning.

Anbefalt: