De Fantastiske Helbredende Egenskapene Til Nellik

Innholdsfortegnelse:

Video: De Fantastiske Helbredende Egenskapene Til Nellik

Video: De Fantastiske Helbredende Egenskapene Til Nellik
Video: 9. juli er pengedag, gør det, og hele året vil være i overflod og velstand 2024, Mars
De Fantastiske Helbredende Egenskapene Til Nellik
De Fantastiske Helbredende Egenskapene Til Nellik
Anonim

Fedd er et kjent krydder. Brukes i oppskrifter på forskjellige kaker, pepperkaker, kake, stekt kjøtt. Den tilsettes varme drikker og alkoholholdige drikker på grunn av sin spesifikke smak.

Det er en rik kilde til antioksidanter, vitaminer og mineraler og har en rekke egenskaper, alt fra å styrke immunforsvaret til å hjelpe fordøyelsen. I tillegg kan nellik brukes til å drepe parasitter og frastøte insekter. La oss se nærmere på det nyttige egenskaper av nellik.

Fungerer bra for muntlige problemer

Fedd er funnet å ha betennelsesdempende og antibakterielle egenskaper, noe som gjør den ideell for å opprettholde oral helse. Det har også blitt funnet at nellik kan virke mot spesifikke bakterier som sprer kolera. Den verdifulle feddoljen er rik på eugenol, som hjelper til med å bekjempe tannpine, forkjølelsessår og betent tannkjøtt.

Senker blodsukkeret

Nellik har vist seg å bidra til å kontrollere blodsukkernivået hos personer med diabetes. Rapporter viser at nellik etterligner insulin og hjelper til med å regulere blodsukkernivået. I følge noen studier er krydderet en verdifull del av en diett for diabetes.

Nyttig for bein

Feddekstrakter inkluderer eugenol og dets derivater som flavoner, isoflavoner og flavonoider. Disse ekstraktene sies å bidra til å opprettholde bentetthet og beinmineralt innhold. De beskytter også mot osteoporose.

Det har en antioksidant effekt

helbredende egenskaper av nellik
helbredende egenskaper av nellik

Det er viktig å beskytte kroppens organer mot frie radikaler, og nellik, rik på antioksidanter, klarer det. Å tygge nellik er bra for å opprettholde generell helse.

Det har anti-kreft egenskaper

En tidligere studie sitert i Oxford Journal: Carcinogenesis viste det nellik kan hjelpe for å kontrollere lungekreft i sine tidlige stadier. En parallell studie antyder at eugenolen som finnes i nellik, virker mot livmorhalskreft.

Lindrer migrene

Nellik er kjent for å kurere hodepine. Prøv følgende: Knus noen fedd og tilsett salt. Bland krydderne med et glass melk og drikk væsken.

Hjelper med mageproblemer

Krydder er også nyttig for å redusere flatulens, dyspepsi og kvalme. Fedd olje er kjent for å øke mageslim, som igjen beskytter mageslimhinnen.

Støtter luftveiene

Noen studier har funnet at fedd olje har vist seg å være nyttig i behandling av astma. Det beroliger luftveiene på grunn av dets betennelsesdempende egenskaper. Det er også kjent at oljen beskytter bakterier mot å danne kolonier i lungene. Du kan massere oljen på nese, bryst og bihuler.

Du vet allerede noe av helbredende egenskaper av nellik. For å dra nytte av dem, legg til og i oppskrifter på slag, syltetøy, bakte epler.

Anbefalt: